Ontdek de kracht van een marketing video voor webshop verkopen.

Video voor webshop

Een video voor webshop is een ontzettend krachtige tool voor meer verkoop

We leven in een digitale samenleving. Onze aandacht is omgekeerd evenredig gezakt met deze opkomst van het internet en “vluchtige” Social Media. Uit onderzoek blijkt dat mensen slechts 8,25s [*]. hun aandacht kunnen houden bij een snelle boodschap.

Als E-commerce bedrijf zal u dus innovatief en creatief uit de hoek moeten komen om de interesse jouw potentiële klanten te wekken. Een effectieve methode hierbij die sterk in opkomst is, is het gebruik van video’s voor webwinkels.

Video’s hebben namelijk de kracht om bezoekers op jouw website te betrekken, te informeren en te overtuigen. Dit  leidt uiteindelijk leidt tot hogere verkoop cijfers. 

In deze blog van deze week heb ik de interessante informatie samengevat, waaruit blijkt dat video een game-changer is voor het genereren van meer verkopen in je webwinkel.

[*] dat is minder dan een goudvis – maar het verhaal is genuanceerder volgens Forbes – storytelling unlock sustained attention

Video's voor E-commerce bouwen vertrouwen en geloofwaardigheid op

Video voor webshop - SOVM23 - Video has helped people learn more

Klanten gebruiken video’s voor de aangeboden webshop producten en service 

Bezoekers op jouw webshop kunnen de producten in je online winkel niet vastpakken of bekijken. Daarom is vertrouwen een cruciale factor tijdens koopproces.

Video’s zorgen voor een authentiek en transparant beeld van wat je precies verkoopt. Dit dicht de kloof tussen een fysieke interactie zoals in een winkel en het virtuele product in jouw online winkel.

Doordat potentiële klanten producten die je aanbiedt daadwerkelijk zien gebruiken door “echte mensen” die het aanbevelen, schept dit vertrouwen.

Klanten geloven het want ze zien exact wat je verkoopt op een authentieke manier. Daarom werkt influencer marketing zo goed. 

Uit een markt onderzoek van Wyzowl blijkt dat 91% van de consumenten wel eens een video met meer uitleg bekeek om meer te weten te komen over een product of dienst.

Tweet this

Door video voor webshop producten toe te voegen die het product in actie laat zien verhoog je het vertrouwen. Hetzelfde geldt voor getuigenissen van klanten via video of Social Media door bv een (geloofwaardige) influencer. 

Het resultaat is een hogere conversie en meer webshop verkoop en meer sales met je online winkel.

LEESTIP : Tips webshop marketing strategie. 

Door je producten in actie te laten zien, veelgestelde vragen te beantwoorden of getuigenissen van klanten te delen via video, kun je vertrouwen opbouwen en potentiële klanten aanmoedigen om tot aankoop over te gaan.

Product pagina met een video stimuleert conversie

Video voor webshop - Renderforest video statistics

Video’s verhogen de conversie in webwinkels

Als webwinkel heb je als doel, bezoekers op jouw webshop om te zetten naar betalende klanten. Daarom is het zeer efficiënt om een marketing video voor webshop productpagina’s toe te voegen.

Uit onderzoek is gebleken dat dit de conversie aanzienlijk doet toenemen.

Uit onderzoek van Renderforest is gebleken dat het opnemen van een video op een landingspagina de conversie met wel 80% kan verhogen. [*]

Tweet this [*] Renderforest – Video marketing statistics

Met een video kan veel meer gevoelens oproepen. Dit is veel krachtiger dan een product omschrijving in tekst.

Bovendien kan je veel beter de verkoopsargumenten benadrukken en uitleggen wat de functies zijn van het product of de diensten die je aanbiedt in jouw webshop. Video wordt algemeen beschouwd als een effectievere manier van product presentatie dan foto’s en tekst. 

Door tekst, foto’s en video’s samen toe te voegen op de product pagina’s van je webwinkel zal je de klant zijn interesse wekken. Dit levert ook de meest waardevolle informatie. Daarom zal je de klant uiteindelijk beter kunnen overtuigen om de producten of aangeboden service ook daadwerkelijk aan te kopen. 

Marketing video's verbeteren SEO en organische zichtbaarheid.

Zoekmachine zoals Google en Bing houden van unieke content en ook van video content. Het opnemen van video’s op de productpagina’s van jouw E-commerce website verbetert de SEO.

Video op zich is geen SEO ranking factor, echter de tijd dat bezoekers op je site blijven en het bouncepercentage wel.

Doordat video’s de bezoekers langer op je site houden en de kans dat ze direct terug verdwijnen verkleint, zullen de sessietijd verhogen en het bouncepercentage verlagen. Dit interpreteert de zoekrobot als “een interessante pagina” en zijn wel 2 ranking factoren die de SEO positief beïnvloeden.

Volgens Moovly maakt een video op je website 53 keer meer kans om op de eerste pagina van de zoekresultaten van Google te verschijnen. [*]

Tweet this [*] Moovly : Why E-commerce entrepeneurs should use video.

Bovendien optimaliseer je de video’s ook door de titel, beschrijving en tags te gebruiken die je productnaam bevatten of relevant zijn voor jouw product of service. Dit resulteert een verbeterde organische zichtbaarheid en dus ook de kans om meer potentiële klanten naar je webshop te trekken.

Conclusie hierbij is toch wel dat het opnemen van marketing video in je webshop marketing strategie een heel krachtige tool is om betere te scoren met jouw webshop.  

Video voor je webwinkel trekt de aandacht en verhoogt de betrokkenheid

Statistics about video marketing 2023

Webshop bezoekers verkiezen video boven tekst 

In een overvloed aan informatie, tekst, infographics, afbeeldingen en statistieken valt een video ontzettend op en trekt de aandacht van bezoekers in jouw webshop. 

Uit een publicatie van een marktonderzoek [*] van HubSpot blijkt dat 72% van de webshop bezoekers een video verkiezen boven een tekst met uitleg over een product of service waarin ze zijn geïnteresseerd .

[*] Hubspot marketing video 

Uit onderzoek van Hubspot blijkt dat 72% van de bezoekers op jouw webshop of website verkiezen video boven tekst voor meer informatie of uitleg. 

Tweet this

Video’s voor je webshop producten of service zijn dynamisch en interactief. Daarom kunnen klanten : 

  • producten beter visualiseren
  • hun favoriete producten in actie zien vooraleer aan te kopen
  • functies van diensten producten beter begrijpen

Bijgevolg kan je door het opnemen van marketing video’s op je product-pagina of in jouw online winkel potentiële klanten betrekken. Dit zorgt dat je de aandacht trekt van jouw bezoekers en zo daarmee ook de kans dat ze iets aankopen. Zo zet je dus op een effectieve manier bezoekers om in effectieve klanten.

Samengevat waarom webwinkel videos zo krachtig zijn.

In de wereld van E-commerce is de concurrentie ontzettend toegenomen. Als eigenaar van een online winkel zal het er dus op aankomen om elk mogelijk voordeel te benutten. Daarom zijn video’s een creatieve en originele manier  om op te vallen en de verkoop te stimuleren.

Video’s zijn een hiervoor een krachtig hulpmiddel. De video voor webshop producten zorgt er voor dat : 

  • je de aandacht trekt naar producten en diensten in je webwinkel
  • vertrouwen opbouwt over wat je verkoopt
  • het conversiepercentages stijgt
  • je voor je producten ook op een organische manier gevonden wordt met je video

De consumptie van video wint meer en meer aan populariteit. Het integreren van video’s in jouw webshop marketing plan is strategisch dus een goede beslissing met gegarandeerd positieve impact op je E-commerce.  Dus als je de prestaties van je webwinkel wilt verbeteren en meer wilt verkopen, onderschat de kracht van video’s voor je webshop dan niet.

Als je video’s opneemt in je online winkel, zorg er dan voor dat ze van hoge kwaliteit zijn, relevant zijn voor je producten en waarde bieden aan de bezoekers op je site. Op deze manier creëer je een aantrekkelijke video die nieuwsgierigheid opwekt, kijkers boeit en uiteindelijk leidt tot meer webshop verkoop-conversies.

Wil je zelf ook een video voor je webshop?

In onze shop kan je op een eenvoudige manier een professionele video aankopen. We maken dan een video op basis van een blog of het script dat je ons bezorgt. 

Share if you like!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *