Wat een Woocommerce consultant kan betekenen voor je E-commerce.

Woocommerce consultant AQT Now bv

Til je webshop naar een hoger niveau met een Woocommerce specialist

Sinds de corona pandemie is E-commerce booming business. Daarom is de concurrentie ook ontzettend toegenomen. Wil je met jouw webshop succesvol zijn dan is een gebruiksvriendelijke en efficiënte webshop cruciaal.

Net in deze 2 specifieke vakgebieden; het gebruiksvriendelijk maken en het efficiënt maken van jouw webwinkel, maakt een Woocommerce adviseur een groot verschil

WooCommerce is een krachtige en zeer populaire E-commerce plugin voor WordPress. Het aanbod handige functies om van je online winkel een goed draaiende machine te maken zijn ontzettend uitgebreid. Hulp hierbij lijkt ons dan ook ontzettend handig.

Met meer dan 10 jaar ervaring op de teller ga ik in deze blog dieper in op de voordelen om ons als Woocommerce consultant in te huren. Stap voor stap leg ik uit op welke manier wij je webwinkel naar een hoger niveau tillen.

First things first : Wat is een WooCommerce consultant?

FAQ alle info over Woocommerce webshops ultieme kennisbank

Experts in de Woocommerce plugin

Een WooCommerce consultant is een expert in het gebruik van de WooCommerce plugin. We zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van e-commerce websites.

Dit doen we aan de hand van diepgaande kennis van de verschillende functies en de best werkende praktijkervaring. Hiermee creëren we snelle, performante en gebruiksvriendelijke online winkels

Als professional helpen we e-commerce bedrijven om de mogelijkheden van WooCommerce effectief in te zetten zowel voor front-end als back-end. Hierdoor verbetert de conversie van de webshop en dit resulteert in een winstgevende(r) online verkoop.

Heb je reeds een webshop en wil je hem optimaliseren? We helpen webshops ook verbeteren en hoger scoren in de zoekresultanten met webshop advies op maat of als SEO consultant.

Heb je nog geen webshop, laat je dan bijstaan door een Webshop Consultant als je een webshop wil laten bouwen.  Dit maakt een groot verschil in het succevol maken van je E-commerce

De rol van een WooCommerce consultant - adviseur

WooCommerce helpen instellen en configureren

Een WooCommerce consultant helpt van A tot Z dus ook bij de eerste installatie en configuratie van je Woocommerce shop. Hiervoor werken wij samen met Combell die zich onder andere heeft toegespitst op het hosten van WordPress websites.

Zij zorgen ervoor dat je webwinkel goed wordt geïntegreerd met WooCommerce, inclusief de installatie van de benodigde plugins, het aanpassen van het thema en het configureren van betalingsgateways. Deze deskundige hulp bespaart je tijd en garandeert een naadloze installatie.

TIP * : Nog geen Webhosting voor je online winkel? Neem dan zeker een kijkje bij Combell.

[*] : We zijn partner van Combell en ontvangen een kleine bijdrage als u via ons bij hen iets aankoopt. 

Wij ontwerpen en maken de webshop op maat

De E-commerce business is een concurrerende branche. Daarom moet je opvallen met een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke online winkel.

Als WooCommerce consultant hebben we ervaring met verschillende thema’s (layouts). Daarom zijn we het best geplaatst om er voor u de meest performante en gebruiksvriendelijke thema’s uit te kiezen en aan te passen.

Dit resulteert in een webshop die qua look and feel past bij het image en de waarden van je bedrijf

Bij het ontwerpen en maken van je webshop ligt de nadruk op UX (gebruiksvriendelijkheid), een overzichtelijke navigatie, mobiel vriendelijke webshop. Dit alles met het doel een zo hoog mogelijke conversie.

Een webshop laten maken door een Woocommerce specialist is dus een slimme strategie. Dit werk overlapt met het werk van een Webshop consultant, die zich meer richt op de algehele webshop performantie. 

Woocommerce Webshop prestatieoptimalisatie

Webshop snelheid boost - higher pagespeed

Prestatie optimalisatie van webshops is werkelijk onze specialiteit. Daarbij zijn de key factoren ; de laadsnelheid van de website en de SEO in het algemeen.

Wil je weten of hoe je jouw webshop kan verbeteren? Wij geven webshop advies op maat!

Een trage webshop irriteert potentiële klanten en kan ze wegjagen. De snelheid heeft een grote impact op je conversie.  Wij, als WooCommerce consultants begrijpen deze 2 factoren die de prestaties van een website beïnvloeden en hebben ons er in gespecialiseerd.

Aan de hand van optimalisatie-technieken boosten we de webshopsnelheid. Hierbij hebben we aandacht voor ; 

  • geoptimaliseerde code
  • het comprimeren van afbeeldingen 
  • caching van je webshop pagina’s
  • de webhosting

Door deze parameters te optimaliseren verbeteren we de prestatie van je webwinkel aanzienlijk. Dit resulteert in een hogere conversie en meer verkoop of leads.

LEESTIP : Strategie voor een webshop met een hogere pagina laadsnelheid

We helpen met de integraties van handige tools

Er is een ontzettend groot aanbod aan plugin’s – de zogenaamde extra tools die je toevoegt aan het platform om de webwinkel beter of handiger te maken. Een Woo-commerce expert helpt niet alleen de juiste tool kiezen, we helpen ook de plugin installeren.

Woocommerce consultant helpt plugin integreren

Voorbeelden van plugins die wij als wordpress expert installeren

  • Sendcloud voor de automatische verzenden van jouw bestellingen
  • Mollie betaalplatform
  • een email marketing systeem zoals Mailpoët
  • koppelingen met je CRM pakket 
  • analytische tools om de prestaties van je webshop te meten
  • plugins die de SEO of Pagespeed verbeteren

Deze plugins zorgen voor een gestroomlijnde workflow, betere prestatie en meestal ook voor een betere gebruikers ervaring. Hierdoor kan je bezoekers beter betrekken en op je webshop houden en omzetten in betalende klanten.

Een WooCommerce consultant helpt de juiste inegraties selecteren en zorgt voor een vlotte implementatie. Dit resulteert in een naadloos synchronisatie van alle gegevens en dus een algehele efficiëntie verbetering.

LEESTIP : 5 Plugins om je woocommerce webshop te automatiseren.

SEO en marketing assistentie voor je webwinkel.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is van fundamenteel belang voor het genereren van organisch verkeer naar je e-commerce website.

Een WooCommerce consultant helpt bij de SEO optimalisatie zoals; de structuur, metatags, URL’s, keyword analyse en product beschrijvingen.  Deze aanpassingen en optimalisaties van je site zorgen voor een hogere ranking in de zoekresultaten en hierdoor zal je meer bezoekers in je webwinkel krijgen.

Ze kunnen ook begeleiding bieden bij de online marketing en de opmaak van een marketing plan en strategie. Dit omvat een content plan, e-mail marketing en sociale media, om publiciteit te maken voor jouw online winkel.

Woocommerce consultaten diensten en producten voor conversie optimalisatie

Waarom zou je een WooCommerce Specialist raadplegen?

Woocommerce webshop logo

1. Een Woocommerce adviseur heeft expertise en ervaring

Als WooCommerce consultants hebben wij specialisten kennis en uitgebreide ervaring met WordPress en Woocommerce. We doen er alles aan om op de hoogte te blijven van de allernieuwste trends, updates en best werkende toepassingen op het gebied van E-commerce.

Dit zorgt er voor dat u zich niet hoeft te verdiepen in deze (technische) materie en kan je de focus houden op het runnen van de E-commerce. Onze expertise behoedt je van veel gemaakte webshopfouten. Dit zorgt voor een beter rendement van jouw investering in een online winkel.

2. Tijd- en kostenefficiëntie

De grootste struikelblok bij een e-commerce website de tijd die het vergt om de webwinkel te bouwen en beheren. Dit webshop onderhoud is behoorlijk tijdrovend en overweldigend.

Daarom is samenwerken met een WooCommerce consulent strategisch een slimme zet. Hierdoor kan je je richten op je kernactiviteiten en de technische aspecten overlaten aan de experts.

Dit bespaart je kostbare tijd en stelt je in staat om het beste uit je investeringen te halen zonder dat je zelf moet gaan verdiepen in het technische aspect of het uittesten van oplossingen.

3. Een Woocommerce consulent biedt oplossingen op maat

Elk E-commerce bedrijf is uniek, met verschillende doelen en andere vereisten. Als WooCommerce consultant begrijpen we dit. Daarom bieden we webshop advies op maat die aansluit bij jouw specifieke behoeften.

AQT now doelgericht

We brengen belangrijke factoren in rekening om een goed advies te geven. Hierbij besteden we aandacht aan je specifiek bedrijfs-model, je doelgroep, een concurrentie analyse en de tendensen in jouw branche.

Hiermee gaan we aan de slag om jouw persoonlijke aanbevelingen en verbeterpunten te kunnen voorstellen die aansluiten bij jouw online winkel.

Samengevat wat een Woocommerce consultant kan betekenen

Een WooCommerce consultant is een game-changer zijn voor je E-commerce bedrijf. Doordat we focussen op de prestatie, gebruiksvriendelijkheid en SEO slagen we er in om jouw webshop te verbeteren.

Deze optimalisatie, samen met onze expertise als Woocommerce specialist zorgen er voor dat we bijdragen aan het behalen van de vooropgestelde doelstellingen voor jouw bedrijf

Door gebruik te maken van de skills van een WooCommerce adviseur kun je je webwinkel serieus laten groeien. Je blijft door de webshop optimalisatie concurrenten voor en beschikt over de best mogelijke performante E-commerce toepassingen en integraties.  

Wil je samenwerken met een Woocommerce consultant?

Wil je zelf ook assistentie voor jouw webshop van een WooCommerce consultant? Boek een webshop meeting (slechts 45min) en wij luisteren graag naar je plannen! We helpen graag verder.

Share if you like!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *