Automatische orderverwerking voor productiviteit boost in webshop.

Automatische orderverwerking - Sendcloud

Versnel de orderverwerking drastish met Sendcloud!

Verhoog met automatische orderverwerking de productiviteit van je webshop. Kom te weten hoe, ontdek Sendcloud DE partner voor een vlotte verzending van je online bestellingen.

In een zeer snel evoluerende sector van de e-commerce zijn efficiëntie en productiviteit door automatisatie van vitaal belang. Daarom is het voor jouw bedrijf en cruciaal om te investeren in automatisatie van de order picking en zo beter te doen dan je concurrenten.

Automatische orderverwerking is een belangrijke factor in het bereiken van dit doel van concurrentiële voorsprong.

Sendcloud plugin integratie

Door een robuuste oplossing zoals Sendcloud te integreren, kunnen e-commercewinkels hun order verwerking proces stroomlijnen, kostbare tijd besparen en de klanttevredenheid verhogen.

Als Woocommerce consultant kunnen we je helpen bij de integratie en opzet van deze plugin voor je webshop.

In deze uitgebreide blog ga ik dieper in op de voordelen van automatische orderverwerking, belichten we de handige functies van Sendcloud en geven we jou enkele interessante statistieken.

Lees verder en kom te weten hoe je het potentieel van je E-commerce winkel vergroot door de orders automatisch te verwerken. 

[* We schreven deze blog uit enthousiasme voor de functionaliteit van Sendcloud. We zijn partner en verdienen een klein bedrag als je via onze link bij hen klant wordt]

De kracht van automatische orderverwerking

Handmatige orderverwerking – de vrees van de E-commerce eigenaar

Handmatige orders verwerken is de gevreesde tijdrovende administratie waar iedere webshop eigenaar van huivert.  Het zorgt voor fouten, vertraging, ontevreden klanten, retours en heel wat mail en telefoon overlast

Daar tegenover biedt automatische orderverwerking een groot aantal voordelen, waaronder ;

a. Tijdbesparende efficiëntie:

Door het automatiseren van de workflow voor orderverwerking, hoef je geen gegevens meer manueel in te geven. Daarom kan je veel meer orders verwerken in aanzienliujk minder tijd. Het importeren vanuit Woocommerce gaat automatisch naar het systeem voor het verzenden van je pakketten. 

b. Minder fouten:

Bij handmatige gegevensinvoer sluipen er vaker fouten, zoals onjuiste verzendadressen, verkeerd huisnummer of verkeerde productgegevens in de orderbon en het verzend etiket.  Daarom bots je aan tegen frustratie, extra werk voor retours en extra kosten om de bestelling alsnog opnieuw te sturen. Automatische orderverwerkingssystemen zoals Sendcloud minimaliseren deze fouten. Dit resulteert  in verbeterde nauwkeurigheid, lagere foutenlast en operationele uitmuntendheid.

Sendcloud automatische verzending

c. Versnelde afhandeling:

Dankzij de automatisering van orderverwerkingssystemen integreer je jouw Woocommerce webshop moeiteloos met verschillende verzendbedrijven zoals :

    • DPD
    • DHL
    • UPS
    • BEPOST
    • GLS.

Deze naadloze integratie maakt het order verwerkings proeces super snel. Dit zorgt voor een hogere productiviteit, lagere transit tijd en efficiëntere levering van de pakjes. Uit onderzoek blijkt dat deze manier van werken de klantentevredenheid met 30% laat toenemen.

Meer weten over Sendcloud?

d. Minder werkdruk :

Een eerder onrechtstreeks voordeel is door de lagere fouten last, snellere verwerking en automatische tracking mail. Dit zorgt voor mindere mails en telefonische oproepen door klanten in verband met de levering van hun bestelling. Ze zijn beter op de hoogte + de verwerking gaat sneller. Daarom zorgt dit voor behoorlijk wat minder werkdruk. 

LEESTIP : 5 Plugins om je webshop te automatiseren.

De cijfers over geautomatiseerde order verwerking zijn veelzeggend

Automatic order processing infographic

Straffe cijfers tonen het cruciaal belang van automatische orderverwerking aan.

Het gebruik van de automatische verzend dienst van Sendcloud heeft bij heel wat bedrijven opmerkelijke verbeteringen teweeg gebracht in snelheid, betere workflow en meer tevreden klatne

De resultaten van de automatisatie van de verzending met dit programma zijn echt straf en hebben we zelf ook kunnen vaststellen. Hierbij de opvallende stats die de effectiviteit benadrukken : 

Verzend automatisatie is ontzettend tijdbesparend

Gemiddeld melden bedrijven die Sendcloud gebruiken een tijdsbesparing tot 80% bij het verzenden en verwerken van bestellingen. 300 verzendingen bespaart je 1 werkdag in tijdsbesparing! [Bron: Sendcloud].

Verbeterde efficiëntie zorgt voor minder retour zendingen

Het gebruik van Sendcloud zorgt voor een vermindering van 40% van mislukte leveringen. Dit komt door het  nauwkeurig en automatisch synchroniseren van de  adres gegevens en gestroomlijnde verwerking. [Bron: Sendcloud].

Sterk toename van de klanttevredenheid 

E-commerce bedrijven die gebruik maken van Sendcloud zien een stijging tot wel 30% in klanttevredenheid. Dit komt logischerwijs door de snellere verwerking en verzending, door minder fouten en een betere communicatie. Daarom zijn klanten tevredener en resulteert dit in een hogere klantretentie en versterkte merkloyaliteit. [Bron: Sendcloud].

Vlotte verzending is 2de belangrijkste reden om online te kopen

Uit het onderzoek rapport van Mollie (European E-commerce  Report – Mollie), blijkt dat een vlotte verzending de 2de belangrijkste reden is voor klanten om online te kopen. Dit na een vlotte betaling. Vlot en snel verzenden is dus cruciaal voor positieve reviews, tevreden klanten en het succes van je online winkel. 

 

De voordelen van automatische orderverwerking samengevat

In de snel evoluerende online wereld is het noodzakelijk om de nieuwste tools en technologieën te gebruiken om de concurrentie voor te blijven. Automatische orderverwerking en verzending met Sendcloud stelt je in staat de work flow te optimaliseren door een lagere foutenmarge en een ongeëvenaarde klantervaring.

Door de tijd- en kostenbesparingen die automatische orderverwerking oplevert, komen middelen vrij. Dit laat je toe als bedrijf te investeren in groei en uitbreiding.

Door de kracht van automatisering met Sendcloud te benutten win je massa’s tijd. Dit zorgt voor een kosten besparing en winst aan efficiëntie. De verwerking en verzending van je E-commerce verkopen gaat sneller. Daarom kan je jouw klanten een uitzonderlijke service geven, wat zorgt voor succes op de lange termijn.

In de e-commerce branche zijn efficiëntie en productiviteit de hoekstenen van een succesvolle webshop. Het toepassen van automatische orderverwerking met Sendcloud zal je doen groeien als bedrijf en een voorsprong nemen opde concurrentie.

[* We schreven deze blog uit enthousiasme voor de functionaliteit van Sendcloud. We zijn partner en verdienen een klein bedrag als je via onze link bij hen klant wordt]

Share if you like!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *