Ontdek hoe een webshop consultant je kan helpen naar succes.

Woocommerce Webshop Consultant 2

Een webshop consultant helpt bij het succesvol maken van je E-commerce.

In het huidige klimaat voor ondernemingen is er heel wat competitiviteit. De online business is internationaal, prijs concurrentieel, snel evoluerend en technisch soms vrij complex. Commercieel succes met E-commerce en een goede verkoop met je online shop vereist meer dan alleen een website. 

Om effectief succes te behalen met online verkoop via je Woocommerce webshop is een goede deskundige begeleiding welgekomen. Hier komt een webshop consultant om de hoek kijken.

In deze blogpost geven wij je meer inzicht in de waardevolle rol van een webshop adviseur en gaan we dieper in op de doortastende methodes die we gebruiken om jouw online winkel te optimaliseren.

Holistische Webshop Analyse

Woocommerce webshop laten bouwen

Een holistic = globale webshop analyse

Als vakkundige webshop consultant starten we steeds met het uitvoeren van een uitgebreide globale analyse van uw e-commerce website. De meest uitgebreide analyse is onze Prestatie Analyse PRO.

Met deze online shop prestatie analyse beoordelen we cruciale elementen zoals :

 • gebruikerservaring UX – User Experience
 • navigatie – interne en externe link structuur
 • SEO optimalisatie
 • snelheid van de webshop

Het doel is hierbij de conversietrechter te gaan optimaliseren. Met andere woorden, dat webshop bezoekers klanten worden.

Wist je dat een site die in 1 seconde laadt,  een e-commerce conversieratio heeft die 2,5x hoger is dan een site die in 5 seconden laadt.

BRON : Site speed is impacting your conversion rate. 

Door problemen en verbeterpunten te identificeren en oplossingen voor te stellen, helpt een e-commerce consulent je de webshop te verbeteren

Dit resulteert in een zeer gebruiksvriendelijke online winkel en een hogere klantentevredenheid. Hierdoor vergroot je de conversie ratio, het aantal bestellingen en dus de omzet van je online shop

Heb je reeds een webshop en wil je hem optimaliseren? We helpen webshops ook verbeteren en hoger scoren in de zoekresultanten met ons webshop advies op maat of als SEO consultant.

Heb je nog geen webshop, laat je dan bijstaan door een Webshop Consultant als je een webshop wil laten bouwen.  Dit maakt een groot verschil in het succesvol maken van je E-commerce

Doelgroeponderzoek - wie zijn jouw ideale klanten?

AQT Now online marketing doelgroep

Mik op de juiste webshop doelgroep

Begrijpen wie je (potentiële) klanten zijn en wat ze zoeken (welke keywords – zoektermen gebruiken ze) zorgt voor gerichte actie.

Hierdoor zal je meer verkeer naar je web winkel genereren en bijgevolg ook de conversie ten goede komen.

Als webshop consultant doen wij onderzoek naar wie die ideale klant is en wat ze zoeken. Met deze kennis geven we webshop advies op maat en zorgen we hulp bij het opmaken van een doelgericht marketing plan voor meer verkoop in jouw online winkel. 

Uit testen bleek dat de conversie ratio tot meer dan 5 x hoger was bij klanten die klikken op gepersonaliseerde productaanbevelingen dan klanten die niet klikken.

BRON : Guide personalized product recommendations tactics for profits (Guide)

Door een goed inzicht in wie je doelgroep precies is en wat ze zoeken kunnen wij als webshopconsulent helpen om het aanbod beter af te stemmen op je klanten en hun behoeften, wat dan weer resulteert in hogere verkoopcijfers

SEO en zoekwoord onderzoek en optimalisatie

Een webshop adviseur met kennis van zaken herkent de kracht van zoekmachine optimalisatie (SEO) bij het vergroten van de zichtbaarheid van uw website.

We doen een uitgebreid zoekwoordonderzoek om zoekwoorden met veel verkeer en weinig concurrentie te ontdekken. 

Ze moeten relevant zijn voor jouw producten of diensten. Dan gaan we hierop gaan focussen. 

Webshop advies op maat - seo advies

Hoe doen we de SEO optimalisatie?

Dit doen we aan de hand van het optimaliseren en toevoegen van zoekwoorden en synoniemen van de zoekwoorden in  :

 • de inhoud – relevante informatie en content
 • metatags – meta title, meta description
 • productbeschrijvingen  en categorie beschrijvingen
 • URL’s structuur van uw webshop

Het resultaat hiervan is een betere positie in de zoekresultaten en van nature meer verkeer naar je site.

Onderzoek toont aan dat websites die op de eerste pagina met zoekresultaten verschijnen 91,5% van het verkeer ontvangen, wat het belang van SEO onderstreept.

Met geoptimaliseerde content krijgt je webshop meer exposure en trekt het meer potentiële klanten aan.

Strategieën voor optimalisatie van het conversiepercentage (CRO)

Een webshop consultant past Conversion Rate Optimization (CRO) . Eenvoudig uitgelegd gebruiken we strategieën om het aantal  webshop bezoekers dat verandert in een klant maximaal te laten toenemen.

Hierbij een overzicht van de methodes die we hiervoor hanteren :

 • analyseren gebruikersgedrag – bijvooorbeeld waar stappen de klanten het meest UIT de shop, die pagina pakken we dan aan
 • we voeren A/B-testen uit
 • optimaliseren landings-pagina’s
 • verbeteren van product omschrijvingen
 • vereenvoudigen van afrekenprocessen (one page checkout)

Wist je dat een simpele kleurverandering op een “voeg toe aan mijn winkelmandje” het aantal conversies met wel 21% kan laten toenemen?

Door CRO-technieken te implementeren, zorgen we er als webshop-adviseur voor dat wij jouw website bouwen om bezoekers aan te trekken en er klanten van te maken die kopen. Dit leidt tot meer verkopen en een hogere cash-flow.

Performance Tracking en Analytics

Woocommerce Webshop Consultant 2

Analyse tools voor een goede opvolging

Als webshop adviseur willen we natuurlijk de effectiviteit van onze acties en strategieën meten. Hiervoor zijn er courante tools zoals Google Analytics of Google Search Console

Zijn deze nog niet correct ingesteld kunnen wij je daarbij helpen. We gebruiken ook meer gespecialiseerde analyse tools.

Hiermee volgen we de belangrijkste prestatie-indicatoren, zoals het aantal bezoekers, de effectieve conversieratio’s en de betrokkenheid van de klanten zoals de tijd die ze op de site verblijven of het bounce percentage op. 

Als Woocommerce consultant – specialist helpen we ook bij de integratie van de analyse tools in je WordPress site

Concreet volgen we alles op, gieten dit in een begrijpbaar rapport met aanbevelingen op basis van datagedreven inzichten. Zo zorgen we voor een continue verbetering van je webshop.

Bedrijven die datagestuurde besluitvorming gebruiken, zijn 6% winstgevender dan hun concurrenten.

Begeleiding van een webshop consultant zorgt voor weloverwogen beslissingen die je e-commerce activiteiten verbeteren en zorgen voor succes.

Samengevat : wat kan een webshop consultant voor je doen?

Samenwerken met ons als webshopconsulent kan een serieuze verandering teweeg brengen voor u als webshop ondernemer.

Met hun expertise op het gebied van

 • een globale webshopanalyse
 • doelgroep-onderzoek – wij zijn jouw ideale klanten
 • SEO – optimalisatie van je shop voor de zoekmachines 
 • CRO – het optimaliseren van de conversie
 • data-analyse

Concreet helpen wij het volledige potentieel uit jouw online winkel te halen, meer bezoekers aan te trekken en deze bezoekers klanten te laten worden.  Op deze manier verzekeren wij het succes voor de toekomst. 

Wil je ook hulp van een webshop consultant?

Wil je zelf ook hulp van een webshop consultant om je webshop te optimaliseren voor conversie en meer succes? Boek een webshop meeting (slechts 45min) en wij luisteren graag naar uw plannen! Misschien kunnen wij u wel helpen.

Share if you like!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *