Boost je online verkoop met een Woocommerce Webshop: de ultieme gids.

Boost online verkoop met Woocommerce webshop

Sinds een 2 tal jaar is E-commerce voor een ondernemer niet meer weg te denken. Wil u een sterke online aanwezigheid dan is de keuze voor een Woocommerce webshop cruciaal voor een succesvol bedrijf

De opkomst van online verkoop zorgt er voor dat het laten maken van een goede, snelle en performante webshop primordiaal. En als het gaat om het laten bouwen van een online winkel, dan is Woocommerce een van de meest populaire en krachtige platforms die er zijn.

Maar waar beginnen met een webshop?

Maar met zoveel opties en functies om uit te kiezen, waar begin je eigenlijk? Doe beroep op een webshop specialist en behoud zo het overzicht!

Daarom deze ultieme gids, zo zorgen we voor duidelijkheid en een eerste begeleidend overzicht. In deze uitgebreide gids nemen we je mee door alle stappen die je moet weten om je Woocommerce webshop op te zetten en te optimaliseren voor maximaal verkoopsucces. Van het kiezen van de juiste producten tot het optimaliseren van je productpagina’s voor SEO, we behandelen het allemaal.

Dus of je nu een doorgewinterde e-commerce pro bent of net begint, deze gids is voor jou. Maak je klaar om je online verkoop te stimuleren en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen met de Woocommerce plugin van WordPress.

Het belang van Woocommerce Webwinkels en E-commerce

Woocommerce webshop logo

Succesvolle bedrijven hebben in dit digitale tijdperk steevast een sterke online aanwezigheid. Met de opkomst van e-commerce is het creëren van een online winkel belangrijker dan ooit. Woocommerce is een van de meest populaire en krachtige platforms voor het bouwen van een online winkel. 25% van de webshops in de wereld zijn gebouwd met Woocommerce.

Woocommerce is een open-source WordPress plugin waarmee u producten en diensten online kunt verkopen. Met Woocommerce maken wij voor u een eenvoudig en aanpasbare online winkel.

E-commerce heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen winkelen. Het heeft het gemakkelijker gemaakt voor klanten om producten te vinden en te kopen van overal ter wereld. Online winkelen is niet langer een luxe maar een noodzaak. En met de COVID-19 pandemie winkelen meer mensen online dan ooit tevoren. Deze trend zal naar verwachting doorzetten, zelfs nadat de pandemie voorbij is. Daarom is het hebben van een Woocommerce webshop een geweldige manier om uw online verkoop te stimuleren en uw bedrijf te laten groeien.

5 Voordelen van Woocommerce Webshops voor Online Verkoop

Woocommerce is een krachtig platform dat veel voordelen biedt voor online verkoop. Hierbij 5  voordelen van het gebruik van Woocommerce voor je webshop:

1. Woocommerce webshops zijn kosteneffectief

Woocommerce is een gratis plugin, je zou u dus zelf kunnen verdiepen in het WordPress platform en zelf u online winkel kunnen maken, in plaats van de webshop door ons te laten maken. Echter, de webhosting, uw domeinnaam en het laten bouwen en het gebruikte ontwerp zijn wel betalend.

2. Gemakkelijk te gebruiken

Eenmaal wij voor u Woocommerce shop hebben hebben gemaakt, is hij zeer gemakkelijk te gebruiken. Woocommerce heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee u gemakkelijk uw producten, bestellingen en betalingen kunt beheren.

3. Zeer aanpasbaar

Woocommerce biedt veel flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden. U kunt het ontwerp en de verschillende functies van uw webshop door ons laten aanpassen volgens uw bedrijfsbehoeften. Wij kunnen voor u ook plugins en uitbreidingen toevoegen om de functies van uw webshop te verbeteren.

LEESTIP : 5 plugins om je Woocommerce webshop te automatiseren.

4. Beveiligd

Woocommerce is een veilig platform dat encryptie biedt voor klantgegevens en betalingstransacties. Het biedt ook regelmatige beveiligingsupdates om uw webshop te beschermen tegen hackers en malware.

5. Schaalbaar

Woocommerce kan meeschalen met uw bedrijf. Of u nu een kleine of grote webwinkel heeft, Woocommerce kan uw behoeften aan. U kunt producten, klanten en bestellingen toevoegen naarmate uw bedrijf groeit.

Uw Woocommerce webwinkel opzetten - de juiste hosting, domein en thema kiezen

Combell Woocommerce webshop hosting

Combell Webhosting

Combell Woocommerce webshop hosting is zeer handig. Hun platform is reeds gebruiksklaar voor WordPress en Woocommerce

Kinsta Woocommerce webshop hosting

Kinsta Hosting

Ook Kinsta is een goede hosting partner. Hun platform is geoptimaliseerd voor een snelle en performante werking van uw Woocommerce webwinkel.

Voordat wij uw webwinkel bouwen, kiezen we voor u de juiste hosting, een goede domein (website adres) en een ontwerp die past bij uw bedrijfsstijl. 

Zo ontzorgen wij u en maken de keuze voor u eenvoudig. Hiermee hebt u de kans snel te focussen op de verkoop. Drie overwegingen die we maken bij onze keuze:

1. Hosting

Uw Webhosting is het fundament van uw webwinkel. Het is belangrijk om een betrouwbare en snelle hostingdienst te kiezen. Een trage of onbetrouwbare hostingdienst kan de prestaties en de gebruikerservaring van uw webwinkel negatief beïnvloeden.

De prestatie heeft invloed op de ranking van uw webshop in de zoekresultaten. Een SEO geoptimaliseerde webshop heeft een sterke, snelle en betrouwbare Webhosting

Er zijn verschillende soorten hostingdiensten, zoals shared hosting, dedicated hosting en cloud hosting.

 • Shared hosting is de meest betaalbare optie, maar biedt mogelijk niet genoeg resources voor een grote webshop.
 • Dedicated hosting is duurder, maar biedt meer resources en betere prestaties.
 • Cloud hosting is een flexibele en schaalbare optie die veel verkeer en plotselinge pieken in de vraag aankan.

2. Domein

Uw domein is het websiteadres van uw webwinkel. Het moet gemakkelijk te onthouden zijn en relevant voor uw bedrijf. U kunt ook uw domein kopen bij bijvoorbeeld Combell of Kinsta.

3. Thema

Het thema van uw webshop is het ontwerp en de lay-out van uw website. Het moet uw bedrijf weerspiegelen en een goede gebruikerservaring bieden. Wij werken uitsluitend met het meest performante Woocommerce thema.

Dit biedt vele voordelen zoals een uitmuntende support en de integratie van de laatste nieuwe functies bij iedere update.

* Wij zijn affiliate partner van Combell en verdienen een klein bedrag als u klant wordt bij hen. 

Uw productcatalogus maken - de juiste producten en categorieën selecteren

Zodra wij uw webwinkel hebben gemaakt, is de volgende stap het maken van uw productcatalogus. Uw productcatalogus moet alle producten of diensten bevatten die u aanbiedt. Uw catalogus bestaat uit “categorieën/sub-categorieën” en “producten

Hier alvast 4 tips voor het selecteren van de juiste producten en categorieën:

1.Luister naar wat uw klanten op zoek zijn

Soms hoeft u het niet ver te zoeken. Luister naar uw klanten

 • Bent u barbier? Dan kan u misschien verzorgingsproducten aanbieden voor uw klanten hun baard.
 • Zet u tattoos? U kan huidverzorgingsproducten verkopen, juwelen of misschien goodies met uw mooiste tattoos op?
 • U hebt een koffiebar? Verkoop dan de koffie die u schenkt of de pralines die u bij de koffie geeft.
 • Bent u personal trainer? U kan voedingssupplementen, sport artikelen of gezonde maaltijden aanbieden.
 • Brouwt u een lokaal bier? Verkoop misschien uw biertjes in het buitenland?

2. Onderzoek uw markt

Voordat u producten gaat selecteren, moet u uw markt onderzoeken. U moet nagaan naar welke producten of diensten vraag is en wat uw concurrenten aanbieden. U kunt natuurlijk ook tools zoals Google Trends, Amazon Bestsellers en sociale media gebruiken om te weten te komen waar mensen naar zoeken.

Wij kunnen u hierin assisteren met een grondige marktanalyse. We werken hiervoor met de Semrush tool. Ontdek hier onze prestatie analyses.

3. Selecteer de juiste producten

Zodra u uw markt hebt onderzocht, moet u de juiste producten selecteren om te verkopen. U moet rekening houden met factoren zoals productkwaliteit, prijs en beschikbaarheid. Zoek leveranciers waar u een partnership mee kan uitbouwen. Kunnen ze u vermelden als dealer en zo de verkoop mee helpen stimuleren?

Denk er ook over na of uw producten eenvoudig te verzenden zijn. Al is tegenwoordig eigenlijk alles te verzenden.

Tot slot is het niet onbelangrijk om de marge te bekijken, is die voldoende en is de geadviseerde verkoopprijs online haalbaar?

4. Organiseer uw categorieën

Een eenvoudige – overzichtelijke – logische opbouw is van heel groot belang. Vinden uw klanten niet wat ze zoeken zijn ze snel terug weg naar de volgende shop. Het organiseren van uw producten in categorieën maakt het gemakkelijker voor klanten om te vinden wat ze zoeken. U moet uw producten groeperen in logische categorieën en subcategorieën. U kunt ook filters en sorteeropties toevoegen om het klanten gemakkelijker te maken door uw webshop te navigeren.

Uw productpagina's optimaliseren voor SEO en conversies - Productbeschrijvingen, afbeeldingen en beoordelingen gebruiken

Uw productpagina’s zijn het hart van uw webwinkel. Ze zijn de plek waar klanten over uw producten leren en aankoopbeslissingen nemen. Daarom is het belangrijk om uw productpagina’s te optimaliseren voor zowel SEO als conversies.

 

De belangrijkste 5 tips voor het optimaliseren van uw productpagina’s:

1. Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit

Hoogwaardige afbeeldingen kunnen een groot verschil maken in hoe uw producten worden waargenomen. U moet duidelijke en aantrekkelijke afbeeldingen gebruiken die uw producten vanuit verschillende hoeken laten zien. U kunt ook video’s of 360-gradenbeelden gebruiken om een betere product ervaring te bieden.

Denk er goed over na en laat ook dingen zien met uw foto’s die vanzelfsprekend lijken, zoals bijvoorbeeld

 • op het eerste zicht niet belangrijke dingen zoals de onderkant of de achterkant van een product
 • maak een foto met een hand dat klanten beter de grote kunnen inschatten
 • inhoud van de verpakking en niet enkel de verpakking zelf
 • detailfoto’s van bv specifieke onderdelen, zoals wieltjes, handvaten of bv afwerkingskwaliteit

BELANGRIJK : Hou de grote van het bestand zo laag mogelijk. het meest geschikte formaat voor foto’s is bijvoorbeeld .WebP en niet .JPEG Een kleiner foto bestand zal de laadsnelheid van uw Woocommerce webshop te goede komen.

Zorg dat uw product foto’s de naam van het product bevatten, dus niet 12zer89m.jpeg maar mijnproduct.jpeg. Op de manier bevat de benaming van uw product foto ook het “keyword”

2. Schrijf overtuigende productbeschrijvingen

Uw productbeschrijvingen moeten duidelijk, beknopt en overtuigend zijn. Ze moeten de kenmerken en voordelen van uw producten benadrukken en klanten een dwingende reden geven om te kopen. Gebruik ook sleutelwoorden en synoniemen die relevant zijn voor uw producten en uw doelgroep.

Zorg voor duidelijkheid door bijvoorbeeld de PDF handleiding toe te voegen of uniforme eigenschappen zoals de afmeting, het gewicht, de kleur, enz.

Waar het kan gebruik video’s om de kwaliteit en functie van uw producten nog duidelijker te maken. TIP : Veelal kan u hiervoor video’s van de producent gebruiken.

3. Gebruik klantbeoordelingen

Klantenbeoordelingen kunnen sociaal bewijs leveren en het vertrouwen in uw webwinkel vergroten. U moet klanten aanmoedigen om beoordelingen achter te laten en deze prominent op uw productpagina’s weergeven. U moet ook reageren op beoordelingen en eventuele problemen aanpakken.

Handige tools hiervoor kunnen eenvoudig in een Woocommerce shop geïntegreerd worden zoals bv “discount for review ” een korting als klanten ene review schrijven.

U kan voor klanten beoordelingen ook werken met externe partijen zoals Trustprofile of Trustpilot.

LEESTIP : Een beter webshop klantenservice met deze 3 tips. 

4. Cross-sell en Up-sell producten

Zet op uw productpagina relevante andere of duurdere producten.

 • Cross-sell producten : producten die nuttig zijn BIJ het product die de klant wil kopen. Bv als iemand “koffie” koopt in uw shop zal deze misschien ook wel de “bijhorende” koffietassen willen bestellen
 • Up-Sell producten : wanneer iemand interesse heeft in “sport horloge” zal die mogelijks ook interesse hebben in de “duurdere” versie die ook het slaappatroon detecteert.

Deze 2 methodes helpen uw bedrag per bestelling (conversie) te verhogen.

 

5. Maak de stockpositie van uw producten zichtbaar

Laat de voorraad van uw producten zien. Wanneer klanten zien dat een product daadwerkelijk op stock is zal het waarschijnlijker zijn dat hij de bestelling plaatst (converteert).

Wanneer u nog 1 stuk op voorraad hebt is de vermelding “LAATSTE STUK” ook een goede trigger om de klant te laten kopen. In een Woocommerce webshop zijn hiervoor veel handige uitbreidingen die wij voor u kunnen installeren.

 

 

 

Bestellingen en betalingen beheren - betaalmethoden en verzendopties integreren

Het beheer van de bestellingen en de verzending er van. En de beschikbare betaalmethodes zijn cruciaal voor het succes van uw webwinkel. U moet uw klanten een naadloos en veilig verzend – en afrekenproces bieden.

Hier volgen enkele tips voor het beheer van uw bestellingen en betalingen:

Mollie betaalmethode Woocommerce webshops

1. Integreer verschillende betaalmethodes

De verschillende beschikbare betaalmethodes zijn van zeer groot belang in een webshop. U moet betaalmethodes integreren die veilig en handig zijn voor uw klanten, (niet enkel diegene die u wenst met de laagste kosten).

Woocommerce ondersteunt vele betalingsmogelijkheden zoals PayPal, Visa, Mastercard, Klarna (nu bestellen, later betalen), Apple Pay, Ideal, Payqonic, Bancontact, … 

U kiest best de betaalmethodes die populair zijn en vertrouwd worden door uw doelgroep. Goede partners hiervoor zijn Mollie, Stripe of Multisafepay.

WEETJE : De afwezigheid van de klant zijn favoriete betaalmethode is een belangrijke factor in het annuleren van de bestelling.

2. Verzendopties aanbieden

In België zijn DPD, De Post, Post NL heel gekend. Er zijn er veel meer zoals DHL, UPS, FEDEX, enz… De mogelijkheden hier zijn eindeloos. Er zijn voor ieder product type verschillende gespecialiseerde pakjes of transport diensten.

U moet verzendopties aanbieden die betaalbaar en betrouwbaar zijn. Let hierbij op bv de mogelijkheid om een afleverdatum te kiezen of bv om het pakje te laten leveren in een “afhaalpunt” naar keuze. Kies verzendbedrijven die tracking en leveringsbevestiging aanbieden naar uw klanten.

Handig is bijvoorbeeld een externe dienst voor het eenvoudiger verwerken van uw verzendingen zoals Sendcloud. Ze bieden een automatische verwerking aan, het automatisch printen van labels en bv de integratie van een retour portaal op uw site. Een dergelijke dienst is zeker aanbevolen als het aantal pakjes en verzendingen de pan uit swingen en manueel werk tot een minimum moet worden herleid.

4 manieren om uw Woocommerce Webwinkel te promoten - Met behulp van Sociale Media, E-mail Marketing en SEO

Alle producten staan online, de online winkel werkt, wat nu? Meer klanten aantrekken! Reclame maken voor uw webwinkel is essentieel voor het aantrekken van klanten en het verhogen van de verkoop. De beste methode hiervoor is het gebruik van verschillende marketingkanalen om je doelgroep te bereiken.

Social media voor woocommerce webshop promotie 02

Hieronder de 3 belangrijkste methodes voor het promoten van je webshop:

1. Gebruik sociale media

Sociale media is een krachtig middel om uw producten te promoten en in contact te komen met klanten. Maak social media accounts aan voor uw webwinkel en post regelmatig. Social media werkt goed, omdat het een zeer eenvoudige, directe en betrokken manier is van reclame maken.

Je creëert als het ware “fans” van uw E-shop. Durf af en toe ook reclame op sociale media te maken om een groter publiek te bereiken.

Wij kunnen u helpen bij het opzetten van uw Facebook pagina, uw Instagram account, Pinterest pagina of Twitter feed.

 • Facebook : groot bereik geschikt om klanten kennis te laten maken me uw merk. Ook geschikt voor het verkopen van producten.
 • Instagram : visuele marketing, kan je prachtige foto’s maken van uw werk of producten? Dan is Instagram geschikt. Je kan er ook uw producten verkopen.
 • LinkedIn : professioneel netwerk, heel geschikt voor B2B marketing
 • Twitter : het delen van meningen, visies, polls, vraag en antwoorden, promoten van uw events/nieuwe blog/nieuwe video
 • TikTok : heel geschikt voor korte (leuke/grappige/informatieve) video’s. Dit kan ook met Instagram “Reels” en de video fragmenten op Facebook.
 • Pinterest : geschikt voor promoten van uw producten, handig social media netwerk als je heel mooie foto’s hebt van uw producten en projecten.

Leestip : How to choose the right social media channel for you?

2. Gebruik e-mailmarketing

Voor een Woocommerce Webshop misschien wel de meest effectieve tool : E-mail marketing. E-mailmarketing is een kosteneffectieve manier om uw klanten te bereiken en reclame te maken voor uw producten en diensten. Maak een e-maillijst aan en stuur regelmatig nieuwsbrieven en promoties. TIP : maak uw e-mails persoonlijk en gebruik aantrekkelijke onderwerpregels.

Voor Woocommerce zijn er heel wat handige uitbreidingen waarmee je uw email campagnes heel fel kan automatiseren. 

 • mails voor het vragen van reviews en beoordeling van uw producten
 • automatische mails versturen als uw klant zijn winkelwagentje achterlaat
 • een wederkerende mail versturen zoals bv een jaarlijkse mail naar een klant die een specifiek product kocht
 • een reeks van op elkaar volgende mails als iemand zich inschrijft voor een nieuwsbrief
 • nieuwe blog topics automatisch mailen naar klanten

3. Gebruik SEO

SEO (Search Engine Optimization / Zoekmachine optimalisatie) is het proces van het optimaliseren van uw webshop voor zoekmachines. Gebruik relevante sleutelwoorden, meta-beschrijvingen en alt tags om de zichtbaarheid van uw webshop te verbeteren. Creëer kwaliteitsvolle en unieke inhoud voor uw webshop die waarde toevoegt aan uw doelgroep.

Het optimaliseren van uw website en webshop is de kunst van het extreem goed, uniek en klantgericht maken  van uw inhoud. Hoe beter de site werkt, hoe beter de inhoud informatie verschaft die uw klanten zoeken en hoe beter uw producten en diensten zijn, hoe beter uw website of Woocommerce webshop zal scoren in de zoekresultaten.

4. Maak backlinks

Naast SEO is het creëren van BACKLINKS een van de beste strategieën om sneller beter gevonden te worden. Het aantal backlinks (onder andere) geeft jouw website een autoriteit score.

De redenering is logisch ; Google’s algoritme beschouwt veel verwijzingen naar je webshop als een teken voor interessante content. Is deze link ook nog eens van een website over een gelijkaardig onderwerp zal de score van deze backlink hoger liggen.

De eenvoudigste strategie voor je eerste backlinks is je aanmelden bij listings. Hierbij een lijst van websites waar je jouw eigen Woocommerce Webshop kan aanmelden : 

Denk ook aan “evidente” sites zoals de site van jouw leverancier, de website van de gemeente of stad waar uw zaak gevestigd is, review websites zoals Trustpilot. 

Een 3de en laatste evidente plaats om een back link te maken naar jouw webshop zijn de Social Media kanalen. Op ieder profiel kan je een backlink maken naar jouw eigen webshop.

De prestaties van uw webwinkel meten en analyseren - Analytics en statistieken gebruiken om uw succes te volgen

Eenmaal de online winkel operationeel is, wil u net zoals bij een fysieke winkel meten en analyseren wat de verkoop is en hoe u hem kan verbeteren.

Het meten en analyseren van de prestaties van uw webshop is evenzeer cruciaal voor het verbeteren van uw verkoop en ROI.

Hier zijn enkele tools en statistieken die u kunt gebruiken om uw succes te volgen:

1. Gebruik Google Analytics

De meest gekende tool is Google Analytics. Dit is een gratis tool die inzicht geeft in het verkeer, de conversies en het gebruikersgedrag van uw webshop. U kunt het gebruiken om uw verkoop, omzet en conversie (het aantal bestellingen t.o.v. het aantal bezoekers) te volgen.

In een Woocommerce webshop zijn er eenvoudige gratis uitbreidingen om werkelijk alles van uw webshop te meten. De tijd dat klanten op uw shop blijven, welke pagina het best presteert, waar klanten uw webshop terug verlaten en nog (zeer) veel meer.

LEESTIP : Handige (GRATIS) Google tools voor webshop analyse en optimalisatie.

2. Heatmaps gebruiken

Heatmaps zijn visuele weergaven van de interactie tussen gebruikers en uw webshop. Ze kunnen u laten zien welke delen van uw webshop de meeste kliks en betrokkenheid krijgen. U kunt heatmaps gebruiken om het ontwerp en de lay-out van uw webshop te optimaliseren.

3. Gebruik A/B-tests

A/B testen is het proces waarbij je twee verschillende versies van je webshop test om te zien welke beter presteert. U kunt A/B-testen gebruiken om uw productpagina’s, afrekenproces en marketingcampagnes te optimaliseren.

Wij kunnen voor u doorgedreven testen doen om uw webshop te analyseren. Hiervoor gebruiken we de professionele tools van Semrush. Hiermee kunnen wij u een helder inzicht geven in de prestatie van uw webshop en die van uw concullega’s.

Conclusie en volgende stappen om je Woocommerce webwinkel te laten groeien

Het laten maken van een Woocommerce webshop is een geweldige manier om je online verkoop te stimuleren en je bedrijf te laten groeien.

Het vereist echter zorgvuldige planning en uitvoering. Volg de de tips en strategieën in onze gids, Dit zal je toelaten een succesvolle en winstgevende webshop te maken. Het sluitstuk is op een regelmatige basis meten en analyseren van de prestaties van uw Woocommerce webshop en stuur bij waar nodig.

Maak gebruik van onze diensten om een succesvolle webshop te laten maken

Boost uw E-shop verkoop met onze SEO/SEA campagnes

Boost je verkoop

Laat je Woocommerce webshop door ons bouwen

Webshop laten bouwen

 Ontvang duidelijk advies voor uw webshop op maat van uw bedrijf.

ADVIES OP MAAT

Wil je een webshop bouwen?

Wil je zelf ook een webshop laten bouwen maar weet je niet hoe er aan te beginnen? Boek een webshop meeting (slechts 45min) en wij luisteren graag naar uw plannen! Wij helpen je zeer graag verder.

Share if you like!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *